9 september 2010

Storulvån I

Sommarens äventyr utgick från Storulvåns fjällstation. Bara själva tågresan dit var ett äventyr i sig. Allt började egentligen med en rejäl tågförsening på grund av ett elfel utanför Mjölby, fortsatte med en något improviserad övernattning (två timmar hotellvistelse och lite sömn!) på hotell i Stockholm och sedan raskt vidare mot fjällen igen. Lite mörbultade var vi nog allt när äntligen tunga ryggsäckar kunde lastas av bussen i Enafors och färden fortsätta i personbil upp till Storulvåns fjällstation. Förseningen knep ungefär en halvdags äventyr i vackert fjällandskap. Å andra sidan innebar tågresan en unik möjlighet att uppleva en av sommarens dramatiska tågförseningar. Alltid något att bära med sig som ett minne. 

Storulvåns fjällstation är nog en väldigt sympatisk plats att påbörja sina fjälläventyr på. I alla fall enligt mig. Det var något jag tyckte redan vid mitt första besök härupp för fyra år sedan. Här finns en rikt varierad fjällnatur inom räckhåll för en dagspromenad tillsammans med barnSedan är det egentligen bara att ge sig ut på allt större äventyr i fjällvärlden om man så vill och önskar sig. 

Första fotografiet på bloggen är inifrån rummet på fjällstationen. Det är inte en typisk "fjällbild" precis. Några fjäll kan knappast skönjas på fotografiet, inga renar heller för den delen, ingenting särskild alls som har med fjällvärlden att göra förekommer för att vara helt ärlig. Något helt annat motiverade mig att fotografera den här sängen en morgon. Det är något särskilt med ljuset i bilden. Fina skiftningar i gråa nyanser, ett mjukt och vackert ljus helt enkelt. Tilltalande på något sätt.

På sängen en mobiltelefon. Civilisationens utpost och inbillade livlina för många fjälläventyrare. Särskilt de naivt oerfarna med förhållandevis lite förståelse för vädrets dramaturgi uppe bland fjällen. Ett särskilt angeläget problem med många mobiltelefoner i fjällvärlden brukar som bekant vara svårigheten att kunna ringa såväl oviktiga som lite mer angelägna samtal.En taskig mobiltäckning gör så klart ingen skillnad på samtalets karaktär och innehåll. Det går bara inte att ringa helt enkelt. Om nu inte telefonabonnemanget har rätt operatör och egenskaper förstås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar