1 september 2010

Tio år senare

Fick möjlighet att låna boken "Tio år senare" av Bodil Jönsson. Det är verkligen komprimerad livsvisdom på ungefär 150 sidor. Allting förmedlat i ett hanterbart litet format. En tankebok om några av samtidens aktuella fenomen och företeelser. Referenspunkten för tillbakablickarna är ofta den tidigare boken "Tio tankar om tid" utgiven år 1999. Trevlig och underhållande läsning helt enkelt.  

Verkligheten förstås utifrån ett naturvetenskapligt raster med tydliga humanistiska utblickar och reflektioner. Behållningen för mig personligen var nog ända tillfället att få möjlighet att bekanta sig med begreppet "ställtid" igen. Fortfarande ett relevant och tänkvärt begrepp att förhålla sig till på ett eller annat sätt. 

Att bara inte skynda för snabbt, inte riva och slita sönder tiden i för små delar är onekligen något att ta till sig och reflektera över. Ett klokt förhållande till helheten i livet förefaller vara mer angeläget att uppnå än ett bemästrande av alla livets fragmentariska brottstycken. 

Mycket av innehållet i boken "Tio år senare" är säkert välbekant för många med allt är skrivet på ett ovanligt sympatiskt sätt vilket brukar vara ett signum för Bodil Jönsons författarskap. Bara språket är i sig en god anledning till att läsa boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar